• 0(554) 743 61 61
  • info@naturateknoloji.com.tr

Beton Altı Trapez Uygulama

Beton Altı Trapez Uygulama

Beton altı trapezlerin uygulama şekilleri, inşaat halindeki yapıların etrafını koruma amaçlı örtme, çatı ve cephe kaplamalar, asma kat ve zeminlerin altlarındaki betonlar olarak sıralanabilir. Beton Altı Trapez geniş açıklıklı ve ağır yükler altında bulunan sistemlerde kompozit döşeme trapezi olarak kullanılır. Hadve kenarlarındaki kabartmalar ve hadve üstünde bulunan rakım detayı yardımıyla, beton ve çelik malzemelerinin arasında harika bütünlük sağlar ve birçok durumda yeterli yüksekliğe kadar açıklıklarda herhangi bir yardımcı gerektirmeden tatbik yapılmasını sağlar. Gerekli hadve yüksekliğine oranla oldukça efektif olan yeterli ölçülerdeki kaplama genişliği yardımıyla daha az miktarda parça trapez kullanımına olanak sağlayarak ekonomik çözümler üretmiş olur. Yüksek duyarlıklı, bilgisayar yönetimli tam otomatik hatlarda genel standartlara uyumlu, yapınızda arzuladığınız boylarda üretim yapılır. Bu şekilde lüzumsuz imalat fazlalığı ve bununla beraber saha ortamında gerçekleşme ihtimali olan işçilik hataları minimuma düşürülür.

Yapı Teknolojilerinin en yaygın özelliği, farklı yapı malzemelerinin bütünleştirilerek kullanılmasıdır. Kompozit yapının en önemli özelliği ise beton ve çeliğin birlikte kullanılabilmesidir. Yüksek çekme mukavemetli ve esnek çelik ile yüksek basınç mukavemetli ve korozyona dayanıklı betonun çeşitli ölçülerdeki kombinasyonları, dünya çapında çelik ve beton kompozit yapıların ihtiyaç duyulduğu alanlarda kullanılmaktadır. Kompozit yapı, çeliğin ve betonun mükemmel özelliklerini doğru bir şekilde birleştirmenizi sağlar.

Kompozit yapı sektörü, inşaat sektöründe önemli bir yere sahiptir. Kompozit yapı kurulumları hava koşullarından etkilenmeyen ve hızlı kurulum avantajlarıyla binanın daha hızlı çalışmalarla bitirilmesine olanak sağlar. Bu, geniş kolon gerektirmeyen alanlarda daha esnek kullanım ve daha fazla uygulama alanı sağlar. Kirişler betonarmeden daha küçük olduğu için, geniş açıklıklarda bile zeminler incedir ve aynı bina yüksekliğinde daha fazla kat inşa etmenize olanak tanır.

Beton altı trapez uygulamalarında çelik ve beton malzemelerinin birleşimi olan kompozit materyalinin yapılarda kullanılmasıyla elde edilen avantajlar çok fazladır. Bunlardan biri malzemenin ince yapısı sayesinde bina yüksekliğini düşük tutarak maksimum kat olanağı sağlamasıdır. Başka bir neden ise ekonomiktir. Köprü kiriş aralığı 40-80m arasında değişebildiği için daha ekonomik köprü yapımlarına olanak sağlar. Çelik destek yapısı, kolon veya duvar olmadan kesintisiz alanlara olanak sağlar. Binalar betonarme yapılara göre %50 oranında daha hafiftir, bu şekilde malzeme deprem yükünü azaltır ve yapıları daha sarsılmaz ve dayanılır kılar. Çelik yapılar üzerine binanın temel ihtiyacı olan tesisat kurulumları kolay yapılır. Çelik kolonlu binaların yapılması yangına karşı da büyük fayda sağlar. Olası bir yangın anında ısı bina gövdesine normale göre daha yavaş yayılır. Tamamen kaynakla bütünleştirilmiş beton ve çelik, test edilmiş ve onaylanmıştır. Kaynakla bütün bir parça haline getirilen beton ve çelik bütünleşmiş olarak çalışır. Bu da malzemenin kullanıldığı binaların standart yapılara göre çok daha güvenli ve dayanıklı olmasında önemli bir rol oynar.

Natura Metal Teknoloji, beton altı trapez uygulamaları konusundaki tecrübesi ve ileri düzeyde sahip olduğu bilgi birikimi sayesinde şirketler için önemli bir çözüm noktası haline gelmiştir. Yüksek üretim avantajımız, tasarım, projelendirme ve uygulamaları tek elden iletebilme kabiliyetimiz sizler tarafından tercih ediliş sebebimizdir. İş güvenliği ürünleri ve yapı inşaatları üretebilen deneyimli ekibi ile alanında istenilen öncelikli bir firma kimliği taşımaktadır.

Kaliteye sahip olan her önemli projenin ihtiyaç duyduğu gibi tek noktadan karşıladığımız altyapı ve mühendislik hizmetlerimiz ve bilgi birikimimiz ile sizlere sunduğumuz yerel projelerin yanı sıra, hizmetlerimizi yurt dışına da taşıdık ve her yerde sorunlarınız için çözüm noktanız olmaya hazırız.